Stötvågsbehandling

Effektiv smärtlindring med stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling är en effektiv och icke-invasiv metod som används av naprapater för att behandla en rad olika muskuloskeletala tillstånd. Under en stötvågsbehandling appliceras högfrekventa ljudvågor direkt på det drabbade området med hjälp av en särskild apparat.

Syftet med stötvågsbehandling är att främja läkning och minska smärta genom att stimulera kroppens naturliga läkningsprocesser. Det används ofta för att behandla tillstånd som tennisarmbåge, plantar fasciit, hälsporre, seninflammationer och muskelspänningar.

Under behandlingen kan patienten uppleva en känsla av tryck eller lätt obehag i det behandlade området när stötvågorna appliceras. Det är vanligt att känna en lindrande effekt efter flera behandlingar när vävnaden börjar läka och smärtan gradvis minskar.

Stötvågsbehandling är en säker och effektiv metod som ofta kombineras med andra naprapatiska tekniker och övningar för att maximera resultaten och främja långsiktig läkning och återhämtning. Innan behandlingen påbörjas görs en noggrann bedömning av naprapaten för att säkerställa att stötvågsbehandling är lämplig för patientens specifika tillstånd och behov.